تاریخ: 1403/06/18
اینترنت چیست و چطور به وجود آمده است؟

اینترنت چیست و چطور به وجود آمده است؟

اینترنت یک شبکه به هم پیوسته و یک سامانه جهانی است که از اتصال شبکه های رایانه ای به یکدیگر شکل گرفته است

سلام خدمت همراهان همیشگی سحاب در خدمت شما هستیم با یک مقاله جذاب درباره تاریخچه و فایده اینترنت. با فراگیر شدن مصرف اینترنت در دنیا واقعا یک نیاز ضروری هست که انسانها یکم بیشتر درباره اینترنت بدونن و اینکه چی هست و از کجا سر منشا می گیره، پس این مقاله رو تا انتها مطالعه کنید تا با صفر تا صد اینترنت آشنا بشید یقینا شما بعد از خواندن این مقاله به درک عمیقی از مباحث زیر خواهید رسید:

 

اینترنت چیست و چطور به وجود آمده است؟

اینترنت (Internet) یک شبکه به هم پیوسته و یک سامانه جهانی است که از اتصال شبکه های رایانه ای به یکدیگر تحت پروتکل TCP/IP شکل گرفته است. ریشه این شبکه عظیم جهانی به دهه ۱۹۶۰ بازمی‌گردد که پنتاگون (مقر و فرماندهی وزارت دفاع ایالات متحدهٔ آمریکا) برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای ساخت شبکه‌ای مستحکم، توزیع شده و باتحمل خطا سرمایه‌گذاری نمودند.

در نهایت این پروژه وزارت دفاع امریکا منجر به یک شبکه بسته در داخل خاک خود امریکا شد، اما کم کم و با گذشت زمان این شبکه بسته در سراسر دنیا گسترده شد و امروزه ما اونرو با نام اینترنت میشناسیم، اینترنتی که حاصل اتصال تعداد زیادی دستگاه در گوشه و کنار این کره خاکی میباشد.

 

کامپیوترهای مختلف چطور بهم وصل میشن و اطلاعات در اینترنت چطور جابجا میشه ؟

اطلاعات و داده های موجود در اینترنت از کامپیوتری به کامپیوتر دیگه و در قالب کدهای باینری (Binary) ارسال میشن و این اطلاعات از Bit ها ساخته شدن که میشه اونها رو به عنوان جفت های متضادی مثل روشن و خاموش یا بله و خیر در نظر گرفت. توصیف تخصصی ترش هم که برای ما برنامه نویس ها همون 0 و 1 ها میشه.

ما معمولا از 1 به عنوان بله و از 0 به عنوان خیر استفاده میکنیم. یک Bit صرفا 2 حالت ممکن داره و به همین خاطر بهشون کد Binary  میگیم.

8 Bit در کنار هم 1 Byte را تشکیل میدن.

هر 1024 Byte هم 1 Kilobyte را تشکیل میدن

و هر 1024 Kilobyte هم 1 Megabyte را تشکیل میده

بنابراین هر چیزی در اینترنت کد گذاری میشه و اصلا هم تفاوتی نداره که پیام متنی باشه یا عکس یا ویدئو یا آهنگ، همه چیز توی اینترنت بصورت Bit ارسال و دریافت میشن.

 

حالا به این سوال میرسیم که این اطلاعات چطور از جایی به جای دیگه منتقل میشن ؟

تا اینجا متوجه شدیم که اینترنت حاصل اتصال تعداد زیادی کامپیوتر در سرتاسر دنیا هست و اطلاعات هم فارغ از عکس یا متن یا آهنگ بودنشون در قالب Binary یا همون 0 و 1 ها بین این دستگاه ها ارسال و دریافت میشن.

تا اینجاشو فهمیدیم، اما مهمتر از همه اینکه این داده ها چطوری منتقل میشن ؟ به عنوان مثال اطلاعات از کامپیوتری در قاره آسیا به یک کامپیوتر دیگه درقاره آمریکا به چه شکل ارسال میشه ؟

پاسخ کوتاه و سریع این سوال میشه سیم ها، کابل ها و امواج رادیویی،

اما چطور ؟ بیایید تا بهتون بگم

امروزه ما این Bit ها و اطلاعات Binary را از طریق برقی که در سیم ها جریان داره، پرتوی نوری که در کابل های فیبر نوری بازتاب میشن و امواج رادیویی که ارسال میشن جابجا میکنیم

از کابل های فیبر نوری برای متصل کردن مسیرهای طولانی مانند اتصال یک قاره به قاره دیگه استفاده میکنیم و دلیلش هم اینه که دارای سرعت بیشتری هستش نسبت به سیم های معمولی که برق توشون جریان داره. این کابل های فیبر نوری دارای رشته هایی از جنس شیشه هستن که پرتوهای نور را بازتاب میکنند.

اما همچنان برای فواصل کوتاه در خیلی از جاها بدلیل گران قیمت بودن کابل های فیبر نوری از همان سیم های معمولی استفاده میکنیم. مثل سیم ethernet که در اکثر منازل پیدا میشه و کاربردش هم اتصال به دستگاه مودم (roter) شما هستش.

 

IP  و DNS

از ابتدای ایجاد اینترنت یعنی در همان دهه 1960 میلادی هیچگونه پروتکل و استاندارد معینی برای انتقال و جابجایی داده ها وجود نداشت به همین دلیل Vint Cerf  و Bob Kahn  پروتکلی را اختراع و اینکار را ممکن کردند. دو نوع از این پروتکل ها DNS و IP نام دارد.

 

IP چیست ؟

تمام دستگاه های مختلف در اینترنت دارای آدرسی منحصر به فرد هستند. یک آدرس اینترنتی فقط یکسری عدد هست ولی این اعداد دقیقا مثل کدپستی یک محل، بیانگر یکسری مشخصات هستند.

یکی از مهمترین پروتکل های اینترنت به نام IP یا Internet Protocol  هم وظیفش دقیقا همین است و مثل کدپستی عمل میکنه اما اینبار بیانگر آدرس یک کامپیوتر هست.

به عنوان مثال موقعی که دارید از یک وبسایت دیدن میکنید، در واقع کامپیوتر شما داره از یک کامپیوتر دیگه درخواست اطلاعات میکنه. کامپیوتر شما پیام و آدرس ip خودش را به آدرس ip کامپیوتر دیگه میفرسته و در نهایت هم کامپیوتر دوم جوابی ( که در واقع صفحه وبسایت مدنظر شما باشه ) را به کامپیوتر اول ارسال میکنه، در نتیجه صفحه وبسایتی که بدنبالش هستید برای شما نمایش داده میشه.

 

DNS چیست ؟

اکثر کاربران هیچوقت آدرس IP هارو نمیبینند و جدای از دیدن یا ندیدن این آدرس ها، امکان حفظ کردن و کار کردن باهاشون هم برای ما انسان ها نشدنیه. فرض کنید برای بخاطر سپردن یک وبسایت باید آدرسی مثل 104.25.83.192 را حفظ کنید! اینکار عملا نشدنیه و تجربه بدی را از کار با اینترنت برای ما میسازه.

برای حل این مشکل سیستمی به نام DNS یا همان Domain Name System طراحی شد تا وبسایت ها بتونن یک نام منحصر به فرد که به راحتی توسط انسان ها به خاطر سپرده میشه را برای خود انتخاب کنند و با آن شناخته بشن. این سیستم نام انتخابی مثل google.com را به آدرس آی پی اون وبسایت متصل میکنه و دیگه نیازی نیست برای وارد شدن به یک وبسایت آدرس آی پی اون وبسایت را وارد کنید.

برای هر دامین هم یک DNS انحصاری وجود داره، یعنی یک DNS مسئول دامنه های COM هست، یک DNS دیگه مسئول دامنه های IR و ......

 

 

HTTP چیست و صفحات HTML چگونه لود می شوند؟

چه اتفاقی توی پشت صحنه میوفته وقتی یک وبسایت را باز میکنیم ؟ صفحات وب چطور برای ما به نمایش در میان و امنیت ارتباطات ما با وبسایت های مختلف چطور تامین میشه ؟

وقتی مرورگر را باز میکنید و URL وبسایت مدنظر که در واقع آدرس اون سایت هست را وارد میکنید، کامپیوتر شما شروع به حرف زدن با یک کامپیوتر دیگه که سرور نام داره میکنه. به عنوان مثال وقتی شما آدرس وبسایت سحاب یعنی http://sahab-eng.irرا وارد میکنید، کامپیوتر شما با زبان HTTP شروع به صحبت کردن با سروری که وبسایت سحاب بر روی اون میزبانی میشه میکنه و با یک درخواست HTTP GET از سرور درخواست میکنه تا صفحه اصلی وبسایت سحاب را بهش بده.

بنابر این کامپیوتر شما یک درخواست HTTP GET به سروری که وبسایت مدنظر شما روی اون میزبانی شده میزنه و ازش میخواهد صفحه مدنظر شمارو براتون بفرسته و در نهایت هم سرور صفحه موردنیاز شمارو در قالب HTML که مخفف Hyper Text Markup Language  برای شما ارسال میکنه.

 

*
*




گروه مهندسی سحاب - برنامه نویسی - برنامه نویس فول استک مدیریت شارژ ماهانه ساختمان شارژانه وبسایت شخصی سید محمد جواد سجادی - برنامه نویس - برنامه نویس فول استک - javad sajadi programmer developer, sajadi developer, جواد سامانه جامع خدمات مادر و کودک دایه و مشاوره در حوزه های ازدواج و فرزند آوری, دایه,سامانه جامع مادر و کودک دایه,مشاوره مادر و کودک,مقالات بارداری,کمک به مادر,هفته های بارداری گالری دوربین قدیمی,گالری ظروف قدیمی,گالری سکه و اسکناس و تمبر,گالری چراغ قدیمی,تلوزیون قدیمی,ظروف چینی سنتی,چراغ نفتی,گالری ریحان , لوازم سنتی , کلکسیونی , عتیقه مشاوره اسلامی کودک و نوجوان, موسسه اخلاق و تربیت, مشاوره اسلامی,روانشناسی اسلامی,مشاوره کودک و نوجوان,مشاوره کودک,مشاوره نوجوان,مشاوره آنلاین,تربیت دينی,تربیت اخلاقی و جنسی,اختلالات رفتاری,مهارت های مادرانه,مسائل نوجوانان